Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremlerde resmi rakamlara göre, yaklaşık 50 bini aşkın vatandaşımız  yaşamını yitirmiş, yüz binlercesi de kişi yaralanmıştı. 11 ilin etkilendiği depremde yüzlerce bina da yıkılmıştı. Yıkılan binalarda yapılan incelemelerde ise birçok ihmalin olduğu ortaya çıkmıştı.

Konu ile alakalı Prof. Dr. Naci Görür'ün, Twitter hesabından yaptığı; 'Can ve mal kaybına uğrayan vatandaşlar, ilgililer hakkında ceza ve tazminat davaları açabilirler ve açmalılar.. ' dikkati çetti. 

'DAVA AÇIN'

Prof. Dr. Görür'ün yaptığı açıklamanın tamamı şöyle;

''Arkadaşlar, yanılmıyorsam İRAP Planları ile (İl Risk Azaltma Planı) Devlet tüm valilik ve belediyelere olası bir depreme karşı kentlerini nasıl depreme hazırlamaları gerektiği görevini verdi. İldeki depremle ilgili her kuruma ne yapması gerektiği hususunda talimatlar verdi. Dolayısıyla bugünkü deprem bölgesindeki kentlerde İRAP planının gereğinin yeterince yapılmadığını ortaya çıkan tablodan görüyoruz. O halde bu depremlerde can ve mal kaybına uğrayan vatandaşlar, ilgililer hakkında ceza ve tazminat davaları açabilirler ve açmalılar. Sevgiyle...''

HARUNÜ

Editör: Gökhan Eraslan