Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye'nin savunma sanayiindeki bağımsızlık hedefine bir adım daha yaklaşıldığını belirterek, yerli ve milli mühendislik sayesinde gerçekleştirilen modernizasyon çalışmalarıyla önemli bir başarı elde edildiğini vurguladı. Görgün, Türk mühendislerinin, dünya genelinde çok az ülkenin yapabileceği farklı tipte ve modele sahip tankları modernize etme yeteneğine sahip olduğunu ifade etti.

Trt'den aktarılana göre, yeni M60T tanklarının, Kara Kuvvetleri'nin önemli bir unsuru olduğunu dile getiren Görgün, bu tankların tamamen yerli ve milli teknolojilerle donatıldığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine dahil edildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savunma sanayiinde yerliliği artırma hedefi doğrultusunda bu projeye destek verdiğine dikkat çeken Görgün, bu platformların savunma sanayiindeki ilerlemeyi desteklediğini belirtti.

Görgün, projenin bugünlere gelmesinde emeği geçen Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Başkanlık bünyesindeki çalışma arkadaşlarına, Aselsan ve diğer yüklenici firmalara, ve mühendislere teşekkürlerini iletti.

Kaynak: HABER MERKEZİ