Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Bu yıl 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan sınava katılmak isteyen adaylar, başvuru tarihlerini merak ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, YKS başvuruları 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak. Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

2024-YKS adayları, sınav başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecek. Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM AİS’e kendileri çevrimiçi kayıt yaptırabilecek ve sınavlara bireysel olarak elektronik ortamda başvurabilecek.

YKS'DE HANGİ OTURUMLAR OLACAK?

YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşuyor. Üniversiteli adayları, 8 Haziran 2024’te TYT’ye, 9 Haziran 2024’te ise AYT ve YDT’ye girecek. TYT, tüm adayların katılması gereken bir oturum olup, 120 sorudan oluşuyor. AYT, adayların tercih ettikleri alana göre katıldıkları bir oturum olup, 160 sorudan oluşuyor. YDT ise yabancı dil bilgisini ölçen bir oturum olup, 80 sorudan oluşuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ