Olay, dün sabah Veysel Karani Mahallesi İnönü Caddesi’nde meydana geldi. 16 M 00100 plakalı özel halk otobüsü şoförü Mustafa Semiz (25), güzergah üzerinde yola yanlış park eden bir otomobil yüzünden ilerleyemeyince, sürücüyü kibar bir şekilde uyardı. Ancak otomobil sürücüsü, otobüs geçerken aracına vurdu. Bunun üzerine sinirlenen Semiz, otobüsü durdurup, otomobil sürücüsüyle konuşmak istedi. Bu sırada otomobildeki 4 kişi, Semiz’e yumruk ve tekme atarak saldırdı. Otobüsteki yolcular, kavgayı güçlükle ayırdı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan Semiz, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Semiz, burada aldığı darp raporuyla birlikte karakola giderek, saldırganlardan şikayetçi oldu.

Semiz, yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Eski Gemlik Yolu’ndan inerken bir otomobil yolun ortasında durmuş. Ben de güzel bir dille ‘Abi otomobilini kenara çeker misin’ dedim. Az önce buradan büyük bir araç geçti, sen nasıl geçemiyorsun dedi. Eli o sırada dışardaydı, ‘Abi elini içeri al’ dedim. Geçerken otobüse vurdu. Ben de durdum, amacım sadece ‘Niye vuruyorsun’ diye sormaktı. O sırada babası araçtan inerek bana vurdu. Ben de kendimi savunmak için babasını ittirdim. Ondan sonra otomobildekiler de indi, otobüse gelerek beni darp ettiler. Daha sonrasında polisler geldi. Beni hastaneye götürdüler. Darp raporu aldık, karakola giderek şikayetçi oldum.”

YOLCULAR: “NEYE UĞRADIĞIMIZI ŞAŞIRDIK”

Öte yandan, olay anında otobüste yolcu olarak bulunan Mürvet Ay ve Aslı Arslan da, şoförün haksız yere saldırıya uğradığını söyledi. Ay, “Sabah biz otobüs ile okula gidiyorduk. Şoför bey bir otomobilin yanlış park etmesi yüzünden geçemedi. Kapıyı açarak otomobil sürücüsünü uyardı. Daha sonra otomobilden 4 kişi inerek şoför beyi darp ettiler” dedi. Arslan ise, “Sabah herkes işe gitmek için yola çıkıyoruz. Saçma sebepler yüzünden otobüse 4 kişi daldı. Ortada hiçbir şey yokken şoför darp edildi. Otobüsün camları kırılmaya çalışıldı. Neye uğradığımızı şaşırdık” diye konuştu.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Gözaltına alınan 4 saldırgan, ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA