Kar kalınlığı 15 santimetreyi geçti

Meteorolojinin uyarılarından sonra ilçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi, yüksek rakımlı kesimlerde ise yer yer 1 metreyi geçti. İlçede günlerdir dondurucu hava etkisini sürdürürken, lapa lapa yağan kar ilçeyi adeta beyaza bürüdü. Akşam saatlerinde yoğun bir şekilde yağan kar ilçede 15 santimetreyi geçerken, araçlar kar içinde kaldı.

A W113773 01

Çocuklar ve gençler karı eğlenceye çevirdi

Kar yağışına en çok sevinen çocuklar ise kendilerini dışarıya atarak kar topu ve kardan adam yaparken, gençler ise kar yağışı altında doyasıya halay çektiler. Aracını kardan temizlediğini belirten Sina Kaya, “Aslında kar yağışı bu sene öyle yapmadı, bugün akşam saatlerinde lapa lapa yapmaya başladı. Şu an 17 santimetreyi geçmiş durumda. Ben de sabah işe gideceğim için arabamı kardan temizliyorum. Çünkü yarın tamamen kar altında kalabilir. Yollarda kapanabilir. Onun için tedbir şart” dedi. Karı eğlenceye çevirdiğini belirten Yusuf Yuzar Tek isimli çocuk ise, “Akşam saatlerinde şehre lapa lapa kar yağışı başladı. Aslında güzel oldu biz de bunu eğlenceye çevirdik. Kar topu oynarken, kardan adam da yaptık. Ailelerimiz de bizi pencereden izliyor. Mutluyuz çünkü eğleniyoruz” ifadelerini kullandı.

A W113773 05

Karla mücadele çalışmaları devam ediyor

Öte yandan, Yüksekova Karayolları 17. Şube Şefliği, Yüksekova Belediyesi ve İl Özel İdaresinin Yüksekova Şantiye Şefliği’nin karla mücadele ekipleri, yol temizleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ekipler, kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için gece gündüz çalışıyor.

Kaynak: İHA