TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu uygulamanın diğer adaları da içerecek şekilde genişletilmesini talep ettiklerini belirtti.

Türkiye'de bulunan Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni başkanlığındaki Yunanistan heyeti, İstanbul'da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) heyeti ile bir araya geldi.

Toplantıda, Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yakın zamanda imzalanan işbirliği anlaşmasını hatırlattı.

Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklik yapıldı Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklik yapıldı

Yunan bakan açıkladı: Kapıda vize tüm yıl geçerli olacak

KAPIDA VİZE AÇIKLAMASI

Bu yıl 10 Yunan adasında uygulanan kapıda vize prosedürüne değinen Kefaloyanni, "Mart ayından itibaren başlayıp yıl boyunca devam edecek olan kapıda vize uygulamasının bizim için büyük bir memnuniyet kaynağı olduğunu belirtmek isterim. Bu programın turizm faaliyetleri ve halklar arası kültürel etkileşim açısından önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Özellikle vurgulamak istediğim nokta, sadece mevsimlik değil, sürdürülebilir bir turizmin önemine inanıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeliyiz" şeklinde konuştu.

Firuz Bağlıkaya Kimdir? - Turizm Günlüğü

"DİĞER ADALARI KAPSAMASINI BEKLİYORUZ"

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Karşılıklı turizm trafiğimiz şu anda 500 bin turist civarında. Bu kapasitemizi mümkün olduğu kadar artırmak için elimizden geldiğince çaba sarf ediyoruz. Bu vesileyle, Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının tüm seyahat acenteleri ve Birliğimiz adına şükranlarımı iletiyorum. Elbette ki bu uygulamanın kalıcı olmasını diliyoruz. Ayrıca, kruvaziyer turlarının daha rahat gerçekleştirilebilmesi için kapıda vize uygulamasının diğer adaları kapsayacak şekilde genişletilmesi beklentimizi de ifade etmek istiyorum."

Kaynak: SERTAÇ VİRANCIK