MYK'dan "değişim" sesleri geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli talimat MYK'dan "değişim" sesleri geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli talimat

Sıcak havaların etkisini sürdürdüğü yurt genelinde yağışlı havalar etkili olmaya başlayacak Peki, önümüzdeki günlerde hava nasıl şekillenecek? Hava durumu uzmanları, detayları aktardı.

Trthaber'in haberine göre; Kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası yerini bir miktar soğumaya bırakacak.

Hava durumu raporlarına göre, kuzey ve batı bölgelerde sağanak yağışlarla birlikte yer yer gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Özellikle Edirne ve Kırklareli çevresinde yoğun yağışlar görülecek, bu bölgelerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

Sıcaklık değerleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yaptığı açıklamada, "Cuma günü de benzer şekilde Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi'nin batı kesimleri, batı Karadeniz, orta ve doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor" dedi.

Özdemirci ayrıca, Cumartesi günü yurdun iç ve batı kesimlerinde genellikle yağış alan bölgelerde güney yönlerinden kuvvetli rüzgarın esmesinin beklendiğini belirtti.

Hafta sonu ise sıcaklıklar iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarına inecek.

Üç büyük il 

Ankara'da önümüzdeki iki gün yağış yok. Ancak cumartesi günü gök gürültülü sağanak bekleniyor.

İstanbul ve İzmir'de ise üç gün boyunca gök gürültülü sağanak yağış beklentisi var.

Bugün sıcaklık İstanbul'da 22, Ankara'da 26 İzmir'de ise 27 derece olacak. 

Kaynak: HABER MERKEZİ