Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 41 ilde, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından da 12 ilde gerçekleştirilen "NARKOÇELİK-9" operasyonlarında büyük bir başarı elde edildi. Toplamda 1 ton 43 kg uyuşturucu madde ve 387 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, operasyonlar sonucunda 434 zehir taciri ve sokak satıcısı da yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 565 ekip, 1602 personel ve 28 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla İzmir, Samsun, Şanlıurfa, Ankara, Şırnak, Tekirdağ, Malatya, Isparta, Sakarya, Gaziantep, Antalya, Balıkesir, Bursa, Adana, Konya, Mersin, Kocaeli, Diyarbakır, Kırşehir, Kahramanmaraş, Denizli, Osmaniye, Van, İstanbul, Aksaray, Aydın, Batman, Muğla, Afyonkarahisar, Kayseri, Eskişehir, Ordu, Adıyaman, Erzincan, Karaman, Kırklareli, Amasya, Hatay, Kütahya, Rize ve Zonguldak'ta operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen uyuşturucu miktarları ve yakalanan zehir tacirleri ile sokak satıcıları şu şekilde:

Kırklareli'nde 26 düzensiz göçmen yakalandı Kırklareli'nde 26 düzensiz göçmen yakalandı
  • İstanbul'da 65 kg skunk, 131 kg metamfetamin, 199 bin 370 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 7 sokak satıcısı yakalandı.
  • Sakarya'da 176 kg skunk, 62 kg bonzai, 2.5 kg esrar ele geçirilirken, 14 sokak satıcısı yakalandı.
  • İzmir'de 26 kg esrar ele geçirilirken, 1 zehir taciri yakalandı.
  • Kocaeli'nde 18 kg metamfetamin ele geçirilirken, 3 zehir taciri yakalandı.
  • Kahramanmaraş'ta 5 kg metamfetamin ele geçirilirken, 2 zehir taciri yakalandı.
  • Konya'da 80 bin 640 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 3 zehir taciri yakalandı.
  • Tekirdağ'da 20 bin 720 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 4 sokak satıcısı yakalandı.
  • Samsun'da 18 bin 998 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 2 zehir taciri yakalandı.
  • Afyonkarahisar'da 11 bin 200 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 1 zehir taciri yakalandı.

Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda ise Antalya, İstanbul, Hakkari, Van, Samsun, Çanakkale, Kahramanmaraş, Bingöl, Batman, Adana ve Sakarya illerinde zehir tacirlerine darbe vuruldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 'Operasyonları gerçekleştiren kahraman polis ve jandarmaları tebrik ediyor, milletimizin dualarıyla yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum' paylaşımı yaparak güvenlik birimlerine tebriklerini iletti.

Muhabir: Mehmet Beytül