Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Başkent Kiev'e gerçekleştirdiği çalışma ziyareti sırasında Polonya Başbakanı Donald Tusk ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Zelenskiy, Tusk'un AB dışındaki bir ülkeye yaptığı ilk ziyaretin Ukrayna olmasını takdir ettiklerini belirtti. Ayrıca, Polonya'nın Ukrayna'ya verdiği destek için teşekkür ederek, ikili ilişkilerin geniş bir yelpazesini ele aldıklarını ifade etti.

Zelenskiy, Polonya'nın Ukrayna'ya yönelik yeni bir savunma paketi sunduğunu açıkladı ve bu destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Ayrıca, Ukrayna'nın silah ihtiyaçlarını karşılamak adına Polonya ile bir kredi anlaşması yapılacağını belirtti.

Zelenskiy ayrıca, Tusk ile gelecekte ortak silah üretimi, Ukrayna'nın AB üyeliği süreci ve Avrupa kurumlarıyla etkileşim konularında deneyim paylaşımını ele aldıklarını söyledi.

Başbakan Tusk ise, Polonya'daki tüm siyasi güçlerin, Ukrayna'nın Rus saldırganlığına karşı mücadelede desteklenmesi gerektiği inancını paylaştığını vurgulayarak, Ukrayna'nın en kısa sürede AB üyeliği için çaba harcamaya devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, Ukrayna-Polonya iş projeleri, silah ve mühimmat üretiminde ortak yatırımların önemine değinerek, Polonya'nın Ukrayna'nın yeniden inşasına katılacağını ve bu konuda bir komiser atayacaklarını belirtti.

Kaynak: AA