Zele1

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD’nin mali yardımı kesmesi halinde Ukrayna'nın stratejik ortağı olmaktan çıkacağını ifade etti.

26 yıl önce kaçırılmıştı: Ailesinin evinden 100 metre uzaklıktaki komşusunun bodrumunda bulundu 26 yıl önce kaçırılmıştı: Ailesinin evinden 100 metre uzaklıktaki komşusunun bodrumunda bulundu

Bizi kaybeder

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, mali yardımın kesilmesi halinde ABD'nin Ukrayna'nın stratejik ortağı olmaktan çıkacağını söyledi.

Zelenskiy, “Kongre'den olumlu bir karar çıkmasını umuyoruz, bu paket bizim için hayati önem taşıyor. Şu anda başka bir alternatif düşünmüyoruz, çünkü stratejik ortağımız olarak ABD'ye güveniyoruz ve stratejik ortağımız olarak kalacağına inanıyoruz. Bir alternatifi değerlendirecek olursak, bu stratejik bir ortak olmadığı anlamına gelir” dedi.

Amerika kesenin ağzını açıyor

Daha önce ABD Senatosu, uzun süren tartışmaların ardından Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardımların da içinde yer aldığı toplam 95.3 milyar dolarlık destek paketine onay vermişti. Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, tasarıyı oylamaya sunmayacağını açıklamıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ