Akpınar’a, ‘eziyet çektirerek kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Kızı ihbar etti, polis cesedi buldu

Olay, geçen yıl 31 Aralık’ta Saruhanlı’da meydana geldi. Akpınar’ın kızı Alev Sevindik, eşiyle birlikte polis merkezine giderek, babasının Mutlu Menekşe’nin cesedini İstasyon Mahallesi’ndeki metruk bir eve gömdüğünü söyledi. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, metruk evde yaptıkları aramada çukurda Menekşe’nin cansız bedenine ulaştı. Başında darp izi bulunan ve işkenceyle öldürüldüğü belirlenen Menekşe’nin cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

2 eşini daha öldürmüştü

Akpınar’ın daha önce de 2 resmi nikahlı eşini öldürdüğü ortaya çıktı. Akpınar’ın 1984 yılında ilk eşi Emine Akpınar’ı bıçaklayarak, 2003 yılında ise ikinci eşi Fatma Akpınar’ı ütüyle yakarak öldürdüğü belirlendi. Akpınar’ın 2020 yılında Kovid-19 tedbirleri kapsamında şartlı tahliye edildiği, olaydan yaklaşık 1 ay önce de Mutlu Menekşe ile dini nikahlı yaşamaya başladığı öğrenildi.

Servis otoparkındaki yangında 15 araç küle döndü-İzle Servis otoparkındaki yangında 15 araç küle döndü-İzle

Otopsi raporu işkenceyi kanıtladı

Mutlu Menekşe için Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca yapılan otopsi raporu tamamlandı. Raporda, Menekşe’nin vücudunda 2. ve 3. derece yanıklar, çeşitli morluklar, omurunda kırık, beyninde kanama ve böbrek ile akciğerinde enfeksiyon tespit edildi. Menekşe’nin işkenceyle öldürüldüğü otopsi raporuyla kanıtlanırken, Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan iddianame kabul edildi.

Kaynak: (DHA)