Beyazıt’ta raylara düşen vatandaş tramvayın altında kalarak can verdi Beyazıt’ta raylara düşen vatandaş tramvayın altında kalarak can verdi

Devasa Boyut ve Ağırlık

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Peru'nun güneyindeki Ica vadisinde yapılan araştırmada, 39 milyon yıl öncesine ait antik balina türü keşfetti. Araştırmacılar  bu balina türünü "Perucetus colossus" olarak adlandırdı. Yapılan karşılaştırmalar sonucunda, bu antik canlının yaklaşık 20 metre uzunluğa ve 340 ton ağırlığa kadar ulaşabileceğine dair tahminlerde bulundu.

balina-5

P. colossus'un kemikleri, modern balinalarınkilerden daha ağır ve yoğun. Araştırmacılar, bu özelliklerin kıyı kenarlarında ve sığ sularda denge ağırlığı sağlamak amacıyla evrimleşmiş olabileceğini düşünüyor. Ayrıca, bu devasa balinanın tamamen sucul bir yaşam biçimine sahip olduğu ve kısa süreliğine karaya çıkabilen bazı ilk akrabalarından farklı olduğu belirlendi.

balinaa

Balina Evrimine Yeni Bakış Açısı

Perucetus colossus'un keşfi, bilim dünyasındaki balina evrimi teorilerini sarsıcı bir şekilde değiştiriyor. Daha önce, bu kadar büyük boyutlara yakın zamanda ulaşıldığı düşünülüyordu, ancak yeni bulgu, bu devasa boyutlara ulaşmanın 49 milyon yıl öncesine dayandığını gösteriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ