Kütahya’nın Cemalettin Mahallesi’nin 40 yıllık muhtarı Can Sınay, 31 Mart yerel seçimlerinde 9. dönem için yeniden aday oldu.

40 yıldan beri hizmet veriyor

77 yaşındaki Can Sınay, 2 bin 526 nüfuslu şehrin en eski mahallelerinden Cemalettin Mahallesi’nde hiç ara vermeden 8 dönemdir muhtarlık yapıyor. 1984 yılından itibaren aynı mahallede muhtarlık yaptığını söyleyen Sınay, "Tam 40 yıldır muhtarlığımı devam ettiriyorum. Yeni dönemde de mahallelimin isteği üzerine aday oldum. Nasip olursa 5 yıl daha muhtarlık yapmak istiyorum" dedi.

Bakan Şimşek İslam Kalkınma Bankası toplantıları için Suudi Arabistan'a gitti Bakan Şimşek İslam Kalkınma Bankası toplantıları için Suudi Arabistan'a gitti

Dokuzuncu kere muhtar adayıyım

Muhtarlığın bir gönül işi olduğunu belirten Can Sınay, "Mahallemizde bin 731 seçmenimiz var. 31 Mart yerel seçimleri için mahallemizde benim benim dışımda iki aday daha var. Bu benim 9. seçimim olacak. Önceki 4 seçimde rakipsizdim. 4 seçimde de rakiplerimiz oldu. Ama sonuçta seçimi ben kazanmıştım. 31 Mart yerel seçimlerinde yine takdir mahalle sakinlerimizindir. Muhtarlık bir gönül işidir. Yıllarca insanlara abi kardeş havasında geçindim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA