Sürücü hakkında 15 yıla kadar hapis istemi

Kaza, 22 Temmuz’da Çay ilçesi çıkışında meydana geldi. Kiraz toplamaktan dönen tarım işçilerini taşıyan B.K. (19) yönetimindeki 03 M 5906 plakalı servis minibüsü, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlandı. Kazada 1’i çocuk 8 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Sürücü B.K. tutuklandı. Bolvadin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sürücü B.K.'nin ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Jandarma tarafından durdurulan arabanın sürücüsünün üzerinden tabanca çıktı Jandarma tarafından durdurulan arabanın sürücüsünün üzerinden tabanca çıktı

Sürücü mahkeme kararıyla yaşını büyütmüş

İddianamede, sürücü B.K.'nin trafikte şerit değiştirmesinin kusurlu olduğu, sevk ve idare hatasıyla dikkatsizliği, tedbirsizliği ve kurallara aykırı davranışlarıyla kazanın oluşmasına sebebiyet verdiği belirtildi. Ayrıca, sürücü B.K.'nin ehliyet alabilmek için 5 Nisan 2023’te Çay Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı ‘yaş düzeltme’ davasıyla 1 Ocak 2006 olan doğum tarihini 10 Ağustos 2004 olarak değiştirdiği ancak kaza yaptığı minibüsü kullanabilmek için gerekli olan ‘D1’ sınıfı ehliyetle ilgili herhangi bir başvurusunun olmadığı kaydedildi. Sürücü B.K.'nin ehliyetsiz şekilde sevk ve idaresindeki minibüsle kaza yaptığı vurgulandı.

Sürücü ve tanıkların ifadeleri

İddianamede, sürücü B.K.'nin savcılık ifadesinde, “Aracım 15 kişilikti. Ayakta kalan yolcular için aracın ayak kısımlarına tabure koyup, oturtarak taşıdık. Kiraz toplama sonrası aracı dönüş yolunda ben kullandım. Kaza sırasında başımdan darbe aldığım için kaza anını ve sonrasını hatırlamıyorum. Kazanın nasıl olduğunu bilmiyorum. Araç kullanırken hiçbir şekilde telefon veya başka bir şeyle ilgilenmedim, kaza anında normal sesle müzik dinliyorduk” dediği aktarıldı. Kazada iki çocuğu yaşamını yitiren ve kendisi de yaralanan Şöhret Akkuş’un ise, “Birkaç yıldır aynı araçla tarlaya işçi taşınıyordu. B.K.'nin ehliyetinin olmadığını bilmiyordum. B.K. oturduğu koltuktan geriye doğru birden gerilerek derin bir nefes almaya başladı. Hemen akabinde aracımız savrularak şarampole yuvarlandı” şeklinde ifade verdiği belirtildi.

Olayla ilgili davanın görülmesine ileriki günlerde başlanacağı bildirildi.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)