ABD'de, bir otelde 7 ve 11 yaşlarındaki iki kız çocuğuyla buluşmak için giden 67 yaşındaki bir şüpheli, polislerle karşılaştı. Durumun ciddiyetini anlayan şüpheli, silahına davrandı. Polisler, şüphelinin silahına müdahale etmesi üzerine defalarca ateş ederek şüpheliyi öldürdü. Bu olay, polislerin vücut kamerası görüntülerine yansıdı.

Washington eyaletinde, biri 7 yaşında diğeri ise 11 yaşında olan iki kız çocuğuyla otelde buluşmak için plan yaptığı belirtilen 67 yaşındaki bir kişi, polis tarafından yapılan müdahale sonucunda yaşanan silahlı çatışmada hayatını kaybetti.

Seattle polisi tarafından paylaşılan görüntülerde, ismi açıklanmayan bir şüphelinin, otel binasında bulunan bir odanın önünde polis memurlarıyla arbede yaşadığı görülüyor. Şüpheli, bu olay sırasında 7 ve 11 yaşlarında olduğu belirtilen iki kız çocuğunun bulunduğu odanın yakınında olduğu belirtiliyor.

Delik deşik ettiler

Zanlıya müdahale eden polis memurunun vücut kamerası görüntülerinde, çocuklarla buluşmayı bekleyen şüphelinin polisi karşısında görünce bir silah çıkardığı ve bu durumun ardından 3 polis memuru tarafından defalarca ateş edilerek vurulduğu anlar yer alıyor.

Netanyahu görüşmesinde Trump, “Şu anda 3. Dünya Savaşı’na hiç olmadığı kadar yakınız” dedi Netanyahu görüşmesinde Trump, “Şu anda 3. Dünya Savaşı’na hiç olmadığı kadar yakınız” dedi

Olay sırasında bir polisin de yaralandığı ancak hayati bir tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.

Eski bir FBI ajanı, çocuk istismarcılarının en tehlikeli suçlular olduğunu ve bu tür operasyonlarda polislerin hayati tehlikelerle karşı karşıya kaldığını vurgularken, ABD medyasına yaptığı açıklamada, bu suçluların yakalandıklarını bildiklerini ve uzun süreli hapis cezası alacaklarını, bu nedenle de ellerinde kaybedecek hiçbir şey olmadığını belirtti.

Sosyal medyada ise, suçun henüz netleşmediği ve şüphelinin niyetinin tam olarak bilinmediği gerekçesiyle tutuklanıp yargılanması gerektiğini savunanlar oldu.

ABD'de polis memurları, hayatlarının tehlikede olduğunu hissettiklerinde tepki vermek üzere eğitilir ve bu tür durumlarda Amerikan yasaları polislere ölümcül güç kullanma yetkisi tanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ