ABD'de "Efsane Cuma" olarak adlandırılan indirimli alışveriş gününde, çevrim içi harcamaların geçen yıla oranla yüzde 7,5 artarak 9,8 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaştığı açıklandı.

Adobe Analytics tarafından derlenen verilere göre, Black Friday olarak bilinen bu özel gün, ülkede kısa süreli indirimlerle dolu çevrim içi satışlarda belirgin bir artış gösterdi.

Bu özel günde tüketiciler, çevrim içi platformlarda toplamda 9,8 milyar dolarlık alışveriş yaptı. Geçen yıla kıyasla harcama miktarında yüzde 7,5'lik bir yükseliş kaydedildi. Efsane Cuma'da en popüler ürünler arasında akıllı saatler ve televizyonlar gibi elektronik ürünler öne çıktı. ABD'de bu özel gün öncesinde kutlanan Şükran Günü'nde de çevrim içi harcamaların yüzde 5,5 artarak 5,6 milyar dolara ulaştığı belirtilmişti.

Pendik'te motosiklet sürücüsünü tehdit eden şahıs yakalandı Pendik'te motosiklet sürücüsünü tehdit eden şahıs yakalandı

kapak_100108

Kasım ayının dördüncü perşembesi kutlanan Şükran Günü'nün ardından gelen ve indirimli alışverişlerin doruğa çıktığı Efsane Cuma, Küçük İşletmeler Cumartesi'si ve Siber Pazartesi gibi etkinliklerle Noel ve Yılbaşı'na kadar devam eden bir dönemin başlangıcını oluşturdu.

Bu tatil sezonu, perakende sektörü için kritik bir dönem olarak kabul edilirken, büyük perakendeciler için genellikle yılın en karlı zamanı olarak biliniyor. ABD'deki tüketici harcamaları, ekonominin sağlığı açısından da önemli bir gösterge olarak kabul edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ