Trabzonspor'un teknik direktörlüğüne getirilen Abdullah Avcı, göreve başladıktan sonra 4 maçta 10 puan elde ederek takımını 12. haftada 4. sıraya taşıdı.

Avcı'nın liderlikteki başarısı, takımın performansını ve taraftarları olumlu bir şekilde etkiledi. Önceki teknik direktör Nenad Bjelica döneminde umutsuz olan taraftarlar, Abdullah Avcı yönetimindeki takımın sergilediği istikrarla zirve umutlarına kapılmaya başladı.

Avcı'nın savunmada rotasyon yapma sinyali, takımın güvenliğini artırma hedefine işaret ediyor. Trabzonspor, Avcı'nın liderliğinde 4 maçta sadece 2 kez gol yedi, diğer 2 maçta ise kalesini gole kapatarak savunma performansını güçlendirdi.

Bu durum, bireysel hataları önlemek ve takım savunmasını daha etkili hale getirmek amacıyla mevkilerde rotasyona gidilmesi gerektiği şeklinde yorumlanıyor.

Avcı'nın göreve gelmesiyle Trabzonspor'un performansındaki olumlu değişim, taraftarları umutlandırmış durumda. Abdullah Avcı, önümüzdeki müsabakalarda takımın savunma güvenliğini artırarak çıkışlarını sürdürmeyi ve önce Avrupa kupalarında ardından şampiyonluk yarışında iddialı bir konuma gelmeyi hedefliyor.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin VAR hakemi açıklandı Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin VAR hakemi açıklandı

Bireysel hatalar nedeniyle savunmada görev alan oyuncuları uyaran Avcı, milli ara dönüşünde oynanacak müsabakalarda mevkilerde rotasyona gidip savunma güvenliğini artırmayı planlıyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)