Türkiye’de yayınlanan “Arka Sokaklar” adlı dizide infaz ve koruma memurlarının görevlerini kötüye kullandığına dair sahneler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sert tepkisine neden oldu. Tunç, dizinin yapımcılarına ve kanalına gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağını duyurdu.

Ekran görüntüsü 2023-12-03 170035

Dizide gardiyanlar Engin Komiser’i dövüyor

"Arka Sokaklar"ın cuma günü yayınlanan bölümünde, Engin Komiser rolündeki İlker İnanoğlu’nun cezaevinde gardiyanlar tarafından darp edildiği görüntüler izleyicileri şoke etti. Dizide ayrıca gardiyanların rüşvet aldığı ve mahkumlarla işbirliği yaptığı iddia edildi.

Türkiye ve Hollanda’nın 100 yıllık dostluğu Ankara'da kutlandı Türkiye ve Hollanda’nın 100 yıllık dostluğu Ankara'da kutlandı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden kınama

Dizideki sahnelerin ardından Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bir açıklama yayınladı. Açıklamada, infaz ve koruma memurlarının temel insan haklarına ve mevzuatlara riayet ettiği, personelin gece gündüz fedakarca çalıştığı vurgulandı. Açıklamada, dizinin “kurgunun da ötesine geçtiği” ve memurları töhmet altında bıraktığı belirtildi. Müdürlük, “eleştiri sınırlarını aşan” diziyi “kınadığını” ifade etti.

Ekran görüntüsü 2023-12-03 170345

Adalet Bakanı Tunç’tan destek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da X adlı sosyal medya platformundan müdürlüğün açıklamasını alıntılayarak destek verdi. Tunç, dizinin yapımcılarına ve kanalına gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağını kaydetti. Tunç, infaz ve koruma memurlarının onurlu ve saygın bir görev yaptığını ve dizideki sahnelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ekran görüntüsü 2023-12-03 170022

Kaynak: HABER MERKEZİ