Adele, son olarak ABD’nin Las Vegas kentinde verdiği konserlerin devamını iptal ettiğini duyurdu. Şarkıcının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Adele’in göğsündeki rahatsızlık nedeniyle "ses istirahati"ne ihtiyacı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Adele’in hayranlarından özür dileyerek, konser biletlerinin iade edileceği veya başka bir tarihe erteleneceği ifade edildi.

SES TELİ AMELİYATI OLMUŞTU

Adele’in ses telleriyle ilgili problemleri ilk kez 2011 yılında ortaya çıkmıştı. O dönem 23 yaşında olan şarkıcı, Fransız radyosunda canlı yayında şarkı söylerken ses tellerinde kanama meydana gelmişti.

Bu olayın ardından Adele, ses tellerindeki hasarı onarmak için yüksek riskli bir tıbbi müdahale olan ses teli mikrocerrahisi olmuştu. Ameliyat sonrası üç ay boyunca sesini kullanamayan Adele, 2012 yılında düzenlenen Grammy Ödülleri’nde altı dalda ödül kazanmıştı.

Ödül törenindeki konuşmasında, sesini kurtaran doktoruna teşekkür eden Adele, “Sesimi geri verdiğin için çok teşekkürler. Sen olmasaydın, burada olamazdım” demişti.

Adele’in ses tellerini tedavi eden doktor, daha sonra Sam Smith, Lionel Richie, Bono ve Cher gibi ünlü isimlere de aynı operasyonu yapmıştı.

İŞARET DİLİYLE KONUŞMUŞTU

Adele, 2017 yılında da ses tellerindeki sorun nedeniyle konserlerini iptal etmek zorunda kalmıştı. O dönem doktorlarının tavsiyesi üzerine sesini dinlendirmeye karar veren Adele, oğlu ve sevgilisiyle bile konuşmamıştı.

Şarkıcı, sesini kullanamadığı süre boyunca işaret diliyle iletişim kurmuştu. Adele, bu deneyimini sosyal medya hesabından paylaşarak, “Sesimi kaybetmek çok zor oldu. Ama işaret dili öğrenmek çok eğlenceliydi” yazmıştı.

Adele’in ses tellerindeki sorunun ne zaman düzeleceği ve konserlerine ne zaman devam edeceği henüz bilinmiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ