Yüksekova'da yılanlar sürü halinde görüldü-İzle Yüksekova'da yılanlar sürü halinde görüldü-İzle

Isıtıcılar neden patladı?

Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Kapadokya gezisi için yola çıkan Taylandlı turistleri taşıyan İbrahim Tork yönetimindeki 34 AE 1422 plakalı tur otobüsü, Çardak Havaalanı Kavşağında yola kontrolsüz bir şekilde çıktığı iddia edilen avukat Şükriye Şule Usta’nın kullandığı 64 ABN 370 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken, tur otobüsü de devrildi.

Kazada, tur otobüsünde bulunan 26 Taylandlı turist, Türk şoför, rehber ve otomobil sürücüsü olmak üzere toplam 29 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan tur rehberi Mehmet İlhan (31) ile Taylandlı turist Suwıcha Yamsuk (50), yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tedavileri tamamlanan 25 Taylandlı turist ise taburcu edildi. Otobüs şoförü ve otomobil sürücüsünün ise tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Soruşturma başlatıldı

Patlamaların nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Patlamaların, araçlarda bulunan harici ısıtma sistemi (Webasto) nedeniyle meydana gelmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Patlamaların anı, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, patlama sesleri ve alevlerin yükseldiği görülüyor.

Kaynak: (İHA)