Serenay Sarıkaya ve Kıvanç Tatlıtuğ'un başrollerini paylaştığı ve Show TV'de ekrana gelen 'Aile' dizisinin yer alan bir sahne sosyal medyada gündem oldu. 14 Mayıs seçimleri öncesi dizide geçen bir sahneye izleyicilerden tepki yağdı.

AMPÜLÜ SÖNDÜRÜP
Dün Show Tv ekranlarında yayınlanan Aile dizisinin 9. bölümünde Canan Ergüder'in canlandırdığı 'Leyla Soykan' karakteri, açık olan abajuru söndürdükten sonra içindeki ampulü çıkarıyor. Sonrasında çocuğunun yanına giden 'Leyla Soykan', oğluna bakarak 'Hiç kimsenin sizin hayatınızdan çalmasına izin vermeyeceğim' ifadelerini kullanıyor. 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi öncesi dizide böyle bir sahne koyulması manidar bulundu. 

TEPKİ YAĞIYOR
Geçtiğimiz ay yayınlanan bir bölümde LGBT propagandası yaptığı iddiasıyla tepki çeken dizi, seçim öncesi AK Parti'nin amblemi olan 'Ampül'ü böyle bir sahnede kullanması seçim göndermesi olarak algılandı. Aile dizisinde 'Ampül' söndürülerek vatandaşlara seçim öncesi 'AK Parti'ye oy verme' mesajının verilmesine diziyi izleyen çok sayıda vatandaş sert tepki gösterdi. Dizilerin siyasi görüşleri alet edilmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar, RTÜK'ü gerekeni yapması için göreve davet etti. 

Editör: Mehmet Köşker