Ankara'nın Çankaya ilçesinde, havalı tüfekle birçok kediyi öldürdüğü iddia edilen şüpheli, polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

Kedilerin vurulduğu veterinerde fark edildi

Ayşe D. ve Seçil P, bakımını üstlendikleri kedilerin rahatsızlanması üzerine veteriner kliniğine başvurduklarında, kedilerin vücutlarında havalı tüfek mermisi bulunduğunu fark ettiler. Olayı öğrenen hayvansever kadınlar, komşuları D.D.'den mahalledeki diğer hayvanlara da benzer saldırıların gerçekleştiğini öğrendi. Kadınlar, suç duyurusunda bulunarak yetkililere başvuruda bulundu.

Beşiktaş'ta zincirleme trafik kazası! Beşiktaş'ta zincirleme trafik kazası!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla emniyet ekipleri harekete geçerek şüpheli Ömer Ayhan A'yı gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramada, hayvanların üzerinde çıkan mermilerin atıldığı değerlendirilen havalı tüfek ve tabanca bulundu. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine sevk edildi ve yapılan sorgu sonucunda tutuklandı.

Tutuklama Kararında Şüpheli İfadesi

Şüpheli Ömer Ayhan A, savcılık ifadesinde mahalledeki hayvanların gürültü yaptığını ve zaman zaman havaya ateş açtığını iddia etti. Ancak savcılık, şüphelinin beyanının hayatın olağan akışına uygun olmadığına ve eyleminin tekrarlanma riski taşıdığına vurgu yaptı. Ayrıca, şüphelinin pişmanlık göstermediği ve eyleminin vahim sonuçlara yol açtığı belirtilerek tutuklama kararı verildi.

Hayvan Haklarına Vurgu ve Mücadele

Müşteki avukatı Gülendam Bakıcı Yalçınkaya, yaşanan olayın ardından mahallede kedilere yapılan saldırıları araştırdıklarını ve bu zulme karışan şüpheliyi tespit ettiklerini söyledi.

Yalçınkaya, şüphelinin tutuklanmasının ardından umutlu bir şekilde, "Bu tarz insanların rehabilite edilmesi gerekiyor. Bir insan savunmasız kedileri nasıl öldürür? Kedilerin gürültü yaptığını öne sürerek, havaya ateş açtığını söylemesi bile akla ziyan bir durumdur. Bu şahsa verilecek ceza umarım Türkiye'de emsal niteliğinde olur." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA