Taksiciye nereye gideceğini sorması pahalıya patladı

Olay, dün gece Muratpaşa ilçesi Çallı Kavşağı’nda meydana geldi. İddiaya göre, Güllük Caddesi’nden ticari taksiye binen H.E., sürücü Ahmet Er’e nereye gideceğini söylemedi. Bir süre mahalle aralarında dolaştıran H.E., Çallı Kavşağı’na geldiklerinde Er’e “Sür lan diyorum sana” diye bağırdı. Er’in nereye gideceğini tekrar sorması üzerine H.E., belinden tabancasını çekerek Er’in kafasına doğrulttu.

Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ı terör örgütlerinin propaganda alanı haline getirmesine izin vermeyeceğiz Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ı terör örgütlerinin propaganda alanı haline getirmesine izin vermeyeceğiz

H.E., taksici Er’e “Kendini öldürtmek mi istiyorsun?” diye sorarak, silahın kabzasıyla vurmaya başladı. Er, iki çocuk babası olduğunu söyleyerek, saldırgandan kurtulmaya çalıştı. Aracını sağa çeken Er, silahı almak için H.E.'nin üzerine atladı. Yaşanan boğuşma sırasında tabancadan çıkan kurşun, az farkla Er’in alnını sıyırarak aracın tavanını deldi. H.E., silahını bırakarak araçtan inip kaçtı. Er ise durumu arkadaşlarına ve polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, H.E.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Olay anları ise araç içi güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi.

“Bana hakaret ederek, küfürler etti. Kafama tabancanın kabzası ile defalarca vurdu. Ben de 400 metre gittikten sonra şahıstan kurtarılamayacağımı düşünerek, sağa manevra yaparak şahsın üstüne atladım. Üstüne atlamamla tabancadan çıkan kurşun, alnımın yanından giderek tavanı deldi. Ben silahı elinden almaya çalışırken beni ısırmaya çalıştı, darp etti. Bıraksam bana sıkmaya devam edecekti. Onun da gücü kalmayınca silahı bıraktı. Sonra arabadan inerek kaçtı, arkadaşlarıma haber verdim. Yunus polisleri olay yerine gelerek dakikalar içerisinde bir arka sokakta yakalandı” diye konuştu. “Ben mermi ilk namluya verildiğinde aklıma iki kız çocuğum geldi” Taksici olarak kendilerini güvende hissetmediklerini belirten Er, “Korsan faaliyetler bizi öcü gibi gösteriyor. Biz kimseden fazla para almayız, bizim arabalarımızda kamera var, her şey kayıt altındadır. İnsanları bize karşı dolduruyorlar. Bizim arabalarımıza her türlü insan biniyor. Biz ölelim mi? Taksicilik buysa ben yapmam. Ben mermi ilk namluya verildiğinde aklıma iki kız çocuğum geldi. Ben vurulmamak için en doğru anı bekledim. ben burada şanslıydım, sonuna kadar davacı olacağım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (İHA)