Yağışlar toprağı kaydırdı

Olay, Artvin merkeze bağlı Dere Mahallesi Yazkent mevkisinde meydana geldi. Son günlerde etkili olan yağışlar, Özer Orhan’a ait 3 katlı binanın bulunduğu bölgede toprak kaymasına yol açtı. Binanın yanında ve önünde büyük yarıklar oluştu. Orhan ailesi, evlerinin yıkılma tehlikesi olduğunu fark ederek, eşyalarını toplayıp evi boşalttı. Aile, durumu AFAD ve Artvin Belediyesi’ne bildirdi.

A W114806 04

Ekipler seferber oldu

Bölgeye gelen AFAD yetkilileri, binanın yıkılma riski taşıdığını tespit etti. Binayı tahliye eden ekipler, bölgede güvenlik önlemi aldı. Artvin Belediyesi ekipleri de toprak kaymasının önüne geçmek için tahkimat ve zemin güçlendirme çalışması başlattı.

“Allah korudu, bina yıkılmadı”

Bina sahibi Özer Orhan, yaşadıklarını anlattı. Heyelan anında evde olduklarını söyleyen Orhan, “Büyük bir gürültü duyduk, hemen evi boşalttık. Evden çıkınca evin hemen yanında heyelan olduğunu gördük. Yukarıdan gelen sular toprağa baskı yaptı, sonuçta heyelan oldu. Evimize bir şey olmadı ama tarım arazilerimiz zarar gördü. Evin yıkılma tehlikesine karşı evi boşalttık. Binanın alt katında kızım, orta katında oğlum, üst katında da ben oturuyorum. Çocuklar ve eşlerimizle 10 kişi yaşıyorduk. Allah korudu, bina yıkılmadı. İnşallah gerekli güçlendirme çalışmaları tamamlanınca evimize geçeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA