Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde son segmentin yerleştirilerek iki yakayı bir araya getirdiklerini belirtti. Bakan, köprü üzerindeki asfalt çalışmalarının hızla tamamlanarak viyadüğü en kısa sürede hizmete açacaklarını ifade etti. Uraloğlu, "Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" temennisinde bulundu.

Trthaber'in haberine göre: Bakan Uraloğlu, köprüdeki incelemelerinin ardından şunları kaydetti; Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde çalışmaların sona yaklaştığı bildirildi. Yusufeli Barajı, Çoruh Nehri üzerine inşa edilen, temelden 275 metre yüksekliğe sahip kemer baraj sınıfında Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 5. en yüksek barajıdır. Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesi nedeniyle, Yusufeli ilçe merkezi ve 7 köy tamamen sular altında kalmıştır.

Devlet, 7 köyün yerleşim yerlerinin değiştirilmesi sürecinde hızla hareket etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Kasım 2022'de katıldığı törenle, vatandaşlar evlerini teslim aldılar. Hak sahipleri, eski ilçe merkezinin üst kotlarında bulunan Sakut ve Yansıtıcılar bölgesinde inşa edilen yeni yerleşim yerine taşındı. Bu süreçte hiçbir vatandaş mağdur edilmedi..

Üsküdar-Samandıra metrosunda arıza giderilemedi Üsküdar-Samandıra metrosunda arıza giderilemedi

Yusufeli ilçesinde yeni ilçe merkezine ulaşımda önemli rol oynayacak olan merkez viyadüğü de oldukça önemlidir. Yeni ilçe merkezini mevcut kara yoluna bağlayacak olan baraj gölü üzerinde 150 metre yüksekliğinde 685 metre uzunluğunda, dengeli konsol ve dökme sistemi kullanılarak inşa edilen viyadük için çalışmalarımız hızla sürüyordu. Çalışmalarda artık sona geldik.

Hem zamandan hem yakıttan tasarruf

Yusufeli Barajı'nın yükselen suları tarafından kapalı olan vadi güzergahındaki yolların yerine yeniden inşa edilen kara yolu güzergahında, iki yakayı birleştirmek amacıyla Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün yapım çalışmaları tamamlandı.

Köprü üzerindeki asfalt çalışmaları da bir an önce tamamlanarak viyadük hizmete açılacak. Köprünün tamamlanmasıyla birlikte, şu anda kullanılan 16,2 kilometrelik yolun uzunluğu 685 metreye inecek..

Viyadüğün tamamlanmasıyla birlikte Artvin'e gidiş geliş saatinde yaklaşık 25 dakika zaman kazanılarak hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edilecek. 

Kaynak: HABER MERKEZİ