ABD'nin ABC News kanalının yayımladığı habere göre, Flinders Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, çeşitli müzelerden topladıkları verileri, Güney Avustralya'daki Callabonna Gölü bölgesinde bulunan fosillerle karşılaştırarak nesli tükenmiş olan "protemnodon" cinsine ait olduğu düşünülen üç yeni kanguru türünü keşfettiler.

"Protemnodon viator", "protemnodon mamakurra" ve "protemnodon dawsonae" adları verilen yeni türler arasında en büyük olanı, 170 kilograma ulaşan "viator" olarak belirlendi. Bu üç tür arasında, ağırlık bakımından en büyük farkı taşıyan "viator" türünün, diğerlerinden oldukça farklı olduğu düşünülüyor.

Biraz daha kalın kemikli

Baş araştırmacı Dr. Isaac Kerr, çalışmanın kapsamı hakkında bilgi vererek, 5 yılı aşkın bir süre boyunca İngiltere, ABD ve Yeni Gine Adası'ndaki 4 farklı müzeden toplamda 14 koleksiyonda bulunan fosilleri incelediklerini ifade etti.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Fukuşima'daki atık su tahliyesini ikinci kez denetledi Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Fukuşima'daki atık su tahliyesini ikinci kez denetledi

Kerr, fosillerin detaylı fotoğraflarını çekerek üç boyutlu taramasını yaptıklarını ve "protemnodon viator"un Orta Avustralya'daki büyük göllerin ve ırmakların çevresinde yaşamış olabileceğini düşündüklerini belirtti. Ayrıca, bu türün kızıl kanguruya benzeyen ancak biraz daha kalın kemikli ve daha kaslı olduğunu ifade etti.

Kerr, "protemnodon dawsonae" türü hakkında en az bilgiye sahip olduklarını ve bu türü "bataklık kanguruları" ya da "küçük kanguru" türü "valabi"ye benzettiğini belirtti.

Haberde, "protemnodon mamakurra" türünün Avustralya'nın güney kıyısında, Tazmanya bölgesindeki dağlık alanlarda ve Yeni Güney Galler (NSW) bölgesinin doğu kıyılarında yaşamış olabileceği belirtilirken, bu türün "zıplamaktan ziyade el ve ayakları üzerinde hareket etmeye daha yatkın" olduğu vurgulandı.

Kanguruların nesillerinin neden tükendiğinin ise henüz tespit edilemediği kaydedildi.

Kaynak: AA