Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok yönlü diplomatik çabalarını desteklediklerini belirtti.

Bahçeli, İsrail'in Amerikalı müttefiklerine güvenmemesi gerektiğini ifade ederek, Türkiye'nin etrafında birlik olması gerektiğini vurguladı. Sorunun ABD ve İsrail arasında olduğunu belirten Bahçeli, sorunun bu iki ülke tarafından çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Gazze ve İsrail arasındaki çatışmalardan duyduğu büyük üzüntüyü dile getiren Bahçeli, bölgede yaşanan trajedilere dikkat çekti. Gazze'de birçok insanın yaşamını yitirdiğini ve evlerin kullanılamaz hale geldiğini belirterek, çocukların ve kadınların da bu trajedilerin kurbanı olduğunu ifade etti.

İsrail’in aklını başına alması ve Amerikalı dayılarına güvenmemesi lazım

Bahçeli, "İsrail’in aklını başına alması ve Amerikalı dayılarına güvenmemesi lazım. Türkiye’nin etrafında kenetlenerek bu sıkıntıları gidermesi lazım. Sorun ABD ve İsrail arasındadır. Sorunu çözecekse onlar çözeceklerdir." dedi.

İsrail'in akılalmaz oyunu! Şifa Hastanesi'nde ele geçirdiklerini söylemişlerdi İsrail'in akılalmaz oyunu! Şifa Hastanesi'nde ele geçirdiklerini söylemişlerdi

Bahçeli, Gazze'deki insani krize dikkat çekerek, su ve elektrik gibi temel ihtiyaçların karşılanamadığını belirtti. Dünya ülkelerinin bu krizi seyrettiğini ve İsrail'i desteklediğini iddia etti.

MHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki diplomatik çabalarını desteklediklerini ve Türkiye'nin yanlız olmadığını ifade etti. Bahçeli, Türkiye'nin etrafında barış ve huzurun sağlanması için çalışmalar yapıldığını ve küresel güçlerin emperyalist tavırlarına karşı bir uyanışın başladığını belirtti.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)