İsrail Ordusu, Hastaneye Saldırdı

Ordunun paylaştığı görüntülerde, Hamas’a mensup olduğu iddia edilen, bir bilgisayar, yarım kasa hurma, kitap gibi eşyalar ile çoğunluğu paslı yaklaşık on kalaşnikof tüfek, yelek ve el bombası görülüyor. Bunun yanında görüntülerde, hastanenin, Hamas’ın karargahı olduğunu gösterebilecek, tünel veya gizli geçit gibi sabit yapılar ya da İsrailli tutsaklara ilişkin herhangi bir delil bulunamadı.

paslı silah

Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış' Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış'

İsrail Medyası ve Siyasetçiler, Ordunun İddialarını Sorguladı

İsrail’in sağcı Jerusalem Post gazetesi, Şifa Hastanesi’ndeki saldırıda İsrail ordusunun ulaştığı sonucu “hayal kırıklığı” olarak tanımladı.

ŞİFA-1

Gazetenin haberinde, “İsrail ordu istihbaratının, 7 Ekim’de İsrail’e saldırı gerçekleştiren Hamas üyelerinden 200’nün Şifa Hastanesi’nde olduğunu belirtmişti. Bu 200 Hamas gücü buhar olup mu kayboldu?” sorusu soruldu.

İsrailli gazeteci ve güvenlik uzmanı Yossi Cohen de sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, İsrail’in “eşi benzeri görülmemiş şekilde çocuksu uydurmalar” sunduğunu ifade ederek, “Yani (İsrailli) tutsaklar ve teröristler orada bulunamadı. Ve şimdi Ordu Sözcüsü, Şifa’ya Hamas’ın karargahı olduğu için girdiklerini ve orada silahlar, haritalar ve karargahların olduğunu söylüyor. Hiç inandırıcı değil. Beklentilere ve uluslararası imajın gördüğü zarara değdi mi?” açıklamasını yaptı.

İsrail’in Kanal 13 televizyonu da “İsrail’in büyük istihbarat fiyaskosu” yorumunu yaparak, “İsrail ordusunun iddialarının tersine Şifa Hastanesi’nde herhangi bir askeri tesisin olduğuna dair bir işaret yok.” eleştirisi getirdi.

Filistinli Siyasetçi, İsrail Ordusunun Sonucunu “Tüm Skandalların Anası” Olarak Nitelendirdi

Filistinli siyasetçi ve araştırmacı Mustafa Bergusi de X hesabından yaptığı yorumda, İsrail ordusunun 18 saattir Şifa Hastanesi’ndeki abluka ve işgalini devam ettirdiğini belirterek, “İddialarını kanıtlayacak hiçbir şey gösteremediler. Zamanı yeni yalanlar icat etmek için mi harcıyorlar?” değerlendirmesini yaptı.

ŞİFA

Bergusi, İsrail ordusunun ulaştığı sonucu, “tüm skandalların annesi” olarak nitelendirdi. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi’nden yayınladığı görüntülerin yoğun eleştiri konusu olmasının ardından, yeni bir paylaşım yaparak, yayınladığı videonun “uzun halini” paylaştı. Videoda önceki görüntülerden farklı olarak sadece, İsrail ordu sözcüsünün MR binasının giriş katındaki odalar arasında yürürken yaptığı genel yorumlar yer aldı. Bu son paylaşımda ise İsrail ordusunun, söz konusu hastanenin “Hamas ana karargahı” olduğu yönündeki iddiasını destekleyen bir kanıt yer almadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ