Hürriyet'in yayınladığı habere göre Omaha kentinde yaşayan Madeline ve Rich Wahl çifti, garajlarının girişinde buldukları sevimli yavru kediyi eve aldılar. Stanley adını verdikleri siyah beyaz kedi, yaklaşık 5 haftalıktı ve 900 gram ağırlığındaydı. Çift, kedinin bir göz bebeğinin diğerinden daha büyük olduğunu fark etti ancak bunun mantar ilacının yan etkisi olduğunu düşündü. Kedi, bacakları titreyip nöbet geçirmeye başlayınca veterinere götürüldü. Veteriner, kedinin kuduz olduğunu teşhis etti. Kedi ertesi gün öldü.

kedi-15
Yapılan genetik testler, kedinin daha önce hiç tespit edilmemiş bir rakun kuduzu türüne sahip olduğunu ortaya çıkardı. Bu tür, normalde Appalachian Dağları’nda görülüyordu. Omaha’ya nasıl geldiği ise bir sır. CDC, bu durumu büyük bir endişe kaynağı olarak değerlendirdi ve acil müdahale çalışma planı başlattı.

7 milyon kişi tehlikede

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ekibi başkanı Ryan Wallace, virüsün kontrolsüz bir şekilde yayılma riskinin çok yüksek olduğunu söyledi. Wallace, “Omaha ve çevre bölgelerde doğal bariyer görevi görecek büyük dağ, nehir veya çöl olmadığı için virüs kontrolsüz bir şekilde yayılabilir. Hastalık kontrol altına alınmazsa Güney Dakota, Minnesota, Iowa, Missouri ve Kansas’ta 7 milyon kişiyi etkileyebilir” dedi.

Yunanistan hükümeti ABD’den 20 adet F-35 savaş uçağı alımını onayladı Yunanistan hükümeti ABD’den 20 adet F-35 savaş uçağı alımını onayladı

kuduz-3

Temaslılara aşı yapıldı

Sağlık yetkilileri, yavru kedi ile temas eden kişileri bulmak için sosyal medyadan uyarı yayınladı. Isırılan ya da tırmalanan 10 kişiye kuduz aşısı yapıldı. Ayrıca bölgede yaşayan 753 rakun, 41 kokarca, dört yabani kedi ve bir kızıl tilki de aşılandı. Yetkililer, ulaşılamayan hayvanlar için bölgeye 18 bin ilaç bıraktıklarını duyurdular.

aşo

Kaynak: HABER MERKEZİ