Empower isimli finansal hizmetler firması, bu hafta yayınladığı bir araştırmada, finansal gelişmelerin farklı kuşaklar üzerindeki etkilerini detaylı bir şekilde inceledi.

Yapılan ankete katılan Z ve Y kuşağı temsilcilerinin dikkat çeken bir çoğunluğu, mali durumlarının uykularını kaçırdığını ifade etti.

Ankete göre, Z kuşağının %56'sı ve Y kuşağının %51'i finansal durumları nedeniyle geceleri endişe içinde vakit geçiriyor. Bu oran X kuşağında %37 ve baby boomer kuşağında ise %20 seviyesinde kaldı.

Bingöl'de yuvasından düşen leylek yavrusu, çocukların dikkati sayesinde kurtarıldı Bingöl'de yuvasından düşen leylek yavrusu, çocukların dikkati sayesinde kurtarıldı

Ankette dikkat çeken bir ayrıntı da finansal stresin kökenindeki farklılıklar oldu: Z ve Y kuşağı, özellikle konut konusundaki endişeleriyle ön plana çıktı.

Ankete katılan Z ve Y kuşağından katılımcıların %67'si yükselen ev fiyatları ve mortgage oranlarının finansal streslerine büyük katkıda bulunduğunu dile getirdi. Bu oran, X kuşağı ve baby boomer katılımcılarda biraz daha düşük olarak %50 civarında ölçüldü.

Bununla birlikte, yaş grupları arasında finansal stresin nedenleri farklılık gösteriyor. X kuşağı ve baby boomer katılımcıları için siyaset, enflasyon ve artan mal-hizmet maliyetleri, stresin temel kaynağı olarak öne çıktı.

Ankete katılan 18 yaş ve üzeri 2 bin Amerikalı, Ağustos ayında gerçekleşen bu araştırmaya katkı sağladı. ABD Nüfus Sayımı verilerine göre, 2022'de ev sahibi olma oranı %65,8'e yükselirken, 39 yaş altı yetişkinlerin sadece %39'u bir mülke sahip oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ