2024’ü “Emekliler Yılı” olarak ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından, Bakan Uraloğlu emeklilere yönelik ayrıcalıkların altını çizdi. Emeklilerin seyahat ihtiyaçlarına destek olmak ve onları teşvik etmek amacıyla tren biletlerinde %10 indirim sağlanacağını açıkladı.

Demir Yolu Seferberliği ve Etkileri

Bakan Uraloğlu, demir yolu seferberliği kapsamında yüksek hızlı ve hızlı demir yolu hatlarının inşasına değindi. TCDD Taşımacılık AŞ’nin 2023’te 255 milyon yolcuyu ulaştırdığını ve trenlere olan talebin arttığını ifade etti.

A W172948 01

Benzin Yüklü Tanker Kazası: D-130 karayolu trafiğe kapatıldı, evler tahliye edildi Benzin Yüklü Tanker Kazası: D-130 karayolu trafiğe kapatıldı, evler tahliye edildi

Tatil Dönemi İçin Ek Seferler

5-15 Nisan tarihlerini kapsayan tatil dönemi için Ankara-İstanbul ve Konya-İstanbul hatlarında günlük sefer sayısının artırılacağı, ek vagonlarla 18 bin 84 koltukluk kapasite artışının yapılacağı bildirildi.

Yeni Seferlerin Devamı

YHT’lerdeki yeni seferlerin tatil dönemi sonrasında da devam edeceği, mevsimsel yolcu sirkülasyonundaki artışa bağlı olarak YHT kapasitesinin önemli oranda artırıldığı belirtildi. Tatil döneminde çeşitli ekspres trenlerine pulman ve yataklı vagonlar ilave edilerek, toplamda 15 bin 200 koltuk kapasitesi artışı sağlanacağı açıklandı.

Kaynak: İHA