Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 68,84 puan artarak yüzde 0,86 değer kazandı ve 8.028,79 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 2,79, holding endeksi ise yüzde 0,62 artış kaydetti.

Bankacılık endeksi sektör endeksleri arasında en fazla kazanç elde eden olurken, en çok kayıp yaşayan ise yüzde 1,10 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,78 değer kazancıyla günü 7.959,95 puandan tamamlamıştı.

Yeni haftada ABD Merkez Bankası'nın ekonomide yumuşak inişi sağlayabileceğine dair güçlü beklentilere karşın Çin'den gelen kötü makroekonomik veriler, piyasalarda Fed kaynaklı iyimserliği azalttı.

Analistler, bu hafta yurt içinde büyüme verisi ve yurt dışında Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar ile ABD'de açıklanacak büyüme verisinin piyasaların odak noktasında olacağını belirtti.

Bugün yurt içinde veri gündemi sakin, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları ile ABD'de inşaat izinleri, yeni konut başlangıçları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceği ifade edildi.

Kur artışı faizin altında kaldı, KKM’de hızlı düşüş başladı Kur artışı faizin altında kaldı, KKM’de hızlı düşüş başladı

Analistler, BIST 100 endeksinde 7.850 ve 7.800 seviyelerinin destek, 8.060 puanın direnç konumunda olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA