ABD'de bulunan Reno Üniversitesi'nin Elektirik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Lisans eğitiminin ardından yine Reno Üniversitesi'nde Elektirik Mühendisliği alanında navigasyon ve iniş sistemleri üzerine yüksek lisans yaptı.

1994 yılında Amerika'nın en hızlı büyüyen özel şirketlerinden biri olan Nevada merkezli Sierra Nevada Corporation'ı (SNC) satın aldı. 2008 yılında ise Sierra Nevada Corporation MicroSat Systems, Inc. ve SpaceDev, Inc. şirketlerini satın alarak pek çok başarıya imza attı, çok sayıda sistem ve kilit geliştirme programların gelişiminde aktif rol oynadı. Şirketin son projesi olan Dream Chaser adlı uzay aracının geliştirilmesi için NASA tarafından SNC'ye yaklaşık 385 milyon hibe edildi.

1.40 milyar dolarlık servetiyle Forbes Türkiye'nin 'En Zengin 100 Türk' listesinin 17. sırasında yer alan iş insanı, Nevada Üniversitesi Reno İşletme Yüksekokulu Merkezi'nin kurulması aşamasında üniversite tarihinin en büyük bağışını yaptı.

Eşi Eren Özmen ile bilim, mühendislik, gazetecilik gibi pek çok alanda girişimci programlarına katkıda bulundu.

Sierra Nevada Corporation'ın İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su olarak görevine devam etmektedir. Fatih Özmen aynı zamanda Eski Türk Ulusal Bisiklet Şampiyonudur.