Bodrum Belediyesi ekipleri, yağışın oluşturduğu sorunlara anında müdahale etti. Sel ve su baskınlarının önceki yıllarda yaşandığı bölgelerde ise belediyenin yaptığı çalışmaların faydası görüldü.

Yollarda su birikintileri ve kazalar

Bodrum’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, yollarda su birikintilerinin oluşmasına neden oldu. Sürücüler, su birikintilerinin olduğu noktalarda dikkatli şekilde ilerlemeye çalıştı. Ancak bazı sürücüler, yağmura aldırış etmeden süratli bir şekilde yol aldı. Bu da kazalara davetiye çıkardı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde takip mesafesini ihlal ederek ilerleyen bir kamyonet, aynı istikamete giden ve su birikintisine gelince yavaşlayan cipe çarptı. Kaza, maddi hasarla atlatıldı. Yağmura yollarda yakalanan vatandaşlar ise sığınacak yer aradı.

Belediye ekipleri teyakkuzda

Bodrum Belediyesi, yağışın etkilerini en aza indirmek için ekiplerini seferber etti. Zabıta, Temizlik İşleri, Halkla İlişkiler, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri ve Fen İşleri ekipleri, koordineli bir şekilde çalıştı. Taşkın riskine karşı dere yatakları kontrol edildi, yağmur esnasında taşan rögarların etrafı temizlendi. Çöp araçları ile tıkanan mazgallar açılarak mazgal üstleri temizlendi. Ana arterlerde yapılan kontrollerde araçların geçişini engelleyen toprak ve taş birikintileri toplandı. Yağış nedeniyle olumsuzlukların yaşandığı mahallelerde de hızlı müdahalede bulunuldu. Saha Çözüm ve Koordinasyon ekipleri ise olumsuzluklara karşı önlem almak için gün boyunca Bodrum’un farklı mahallelerini dolaştı. Çağrı merkezi ve diğer iletişim kanalları üzerinden gelen şikayetleri de değerlendiren ekipler, tüm taleplere anında yanıt vererek ilgili birimlere iletti.

Türkiye'nin en zehirli yılanı Elazığ'da görüntülendi Türkiye'nin en zehirli yılanı Elazığ'da görüntülendi

Sel ve su baskınlarının yaşandığı bölgelerde sorun çıkmadı

Geçtiğimiz yıllarda sel ve su baskınlarının sıkça yaşandığı Dere Sokak ve Bitez Atatürk Caddesi üzerinde ise Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların etkili olduğu görüldü. Yağış sonrasında bu bölgelerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Bodrum Belediyesi vatandaşların güvenliği için çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)