Geçtiğimiz yıl 7 Ekim'de başlayan ve İsrail'in Gazze'ye başlattığı katliam hareketi hız kesmeden devam ediyor. Büyük bölümü bombardımanla yıkılmış bölgenin insanları çaresizlik içinde bekleşiyorlar.  Ölü sayısı onbinlerle ifade edilen sivil katliamının değişik bir yönü ortaya çıktı. İlan edilen şehit sayısına ek olarak kaçırılan ve ulaşılamayan 7 bin filistinlinin kayıp durumda olduğu bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan ve Filistinli gayriresmi verilere dayandırılan haberde, 7 Ekim'den bu yana, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 7 bin kişinin kayıp olduğu ifade edildi.

İsrailli uzman Kinesed'de kin kustu: UNRWA’yı yok etmeden savaşı kazanmamız mümkün değil İsrailli uzman Kinesed'de kin kustu: UNRWA’yı yok etmeden savaşı kazanmamız mümkün değil

Ölen filistinlilerin sayısı 22 bin 313'e yükseldi

Bunlardan çoğunluğunun enkaz altında yaşamını yitirdiği, bazılarının ise İsrail askerleri tarafından kaçırıldığı ve alıkonulduğu aktarıldı.

Çok sayıda ailenin saldırılar ve zorla göç nedeniyle bölündüğü, internet ve telekomünikasyon hizmetlerinin kesilmesi nedeniyle ailelerin çocuklarıyla irtibatının koptuğu kaydedildi.

İsrail askerleri, Filistinli çocukları "İsrailli esirler olabileceği iddiasıyla kaçırıyor"

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nde Filistinli ailelerin evlerine girdiği, sivilleri darp ettiği, aralarında kadın ve çocukların da olduğu bazı kişileri kaçırdığı belirtildi.

Askerlerin, Filistinli sarışın çocukları, "Gazze'deki İsrailli esirler olabileceği iddiasıyla" kaçırdığı ifade edildi.

İsrail askerleri filistinli çocukları kaçırıyor

Haberde, Filistinli Ruşdi ez-Zaza'nın ailesinin de bunlardan biri olduğu, yaklaşık bir ay önce evine baskın düzenlenen Zaza'nın eşi ve Muhammed (4) ile Zeyn (6) isimli 2 çocuğunun kaçırıldığı anlatıldı.

İsrail askerlerinin daha sonra Zaza'ya çocukların sarışın olmasından ötürü, "Gazze'deki İsrailli esirlerden olma ihtimali nedeniyle" götürüldüğünü ilettiği, Zaza'nın alıkonulduktan bir ay sonra serbest kaldığı ancak bir aydır eşi ve çocuklarından haber alamadığı aktarıldı.

Kaynak: A.A.