Elazığ Belediyesi tarafından DSİ'ye yaptırılan bu çalışmalar sırasında, şehir merkezinde bulunan ormanlık alandaki yüzlerce ağaç kesildi.

Ankara'yı sağanak ve dolu vurdu! Yollar göle döndü-İzle Ankara'yı sağanak ve dolu vurdu! Yollar göle döndü-İzle

Birgün gazetesinden alınan habere göre, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Mehmet Nafiz Koca, aldıkları bir şikayet üzerine ağaçların kesildiğini öğrendiklerini belirtti. Koca, "Adliye binasından, İpekyolu tesislerine kadar yeni bir yol açılmış. Bu yolun kenarlarında 30-50 yıllık ağaçlara kıyılmış. Ciddi bir ağaç kıyımı var" dedi.

cam-agaclari-1

Ayrıca, kentin önde gelen isimlerinin ve yetkililerin bu bölgeyi ziyaret etmeleri gerektiğini dile getiren Koca, DSİ'nin bu alanda yaptığı çalışmalar sonucunda şehir içme suyu isale hattının geçirildiğini belirtti. Ancak, bu hat için bu kadar büyük ve yaşlı ağaçların kesilmesine gerek olmadığını vurgulayarak, yetkililerin bu duruma açıklık getirmesini ve sorumluların hesap vermesini talep etti.

cam-agaclari-2

Koca, ayrıca bu bölgenin doğal bir oksijen deposu olduğunu ve ağaçların kesilmesinin büyük bir kayıp olduğunu ekledi. Bu konuda ilgili makamların ve yargının sorumluları sorgulamasını ve kamuoyunu bilgilendirmesini beklediklerini ifade etti.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)