Lexus Zirveyi Bırakmıyor

Rapora göre, en güvenilir araba markası Lexus oldu. Japonyalı Toyota’nın kurduğu bu marka, yüzde 79’luk bir güvenilirlik oranına sahip. Lexus, son yıllarda da bu alanda liderliğini koruyor.

lexus-5

Toyota İkinci, Alt Markası İlk Sırada

En güvenilir araba markaları sıralamasında ikinci sırada ise Toyota yer aldı. Bu marka, yüzde 76 oranında güvenilir bulundu. Ancak ilginç bir şekilde, Toyota’nın alt markası olan Lexus, kendisinden daha yüksek bir puan aldı. Bu durum, Toyota’nın alt markasına daha fazla yatırım yaptığını gösteriyor.

toyota-20

2024'ün en çok satan otomobil modelleri sıralandı 2024'ün en çok satan otomobil modelleri sıralandı

Mini ve Acura Takip Ediyor

Listenin üçüncü ve dördüncü sırasında ise Mini ve Acura bulunuyor. Bu iki marka, yüzde 71 ve yüzde 70 oranında bir güven duyuluyor. Mini, küçük ve şık tasarımlarıyla dikkat çekerken, Acura ise Honda’nın lüks markası olarak biliniyor.

acura-1

Tesla Elektrikli Araçlarda Geride Kaldı

Elektrikli araç üreticisi Tesla, listenin alt sıralarında yer aldı. Bu marka, yüzde 48 güvenilirliğe sahip. Rapora göre, elektrikli araçlara benzinli araçlara kıyasla daha az güveniliyor. Bunun nedeni ise son yıllarda artış gösteren yangın gibi önemli vakalar. Bu durumun ilerleyen yıllarda değişeceği tahmin ediliyor.

İşte En Güvenilir Araba Markaları Listesi

Consumer Reports tarafından hazırlanan en güvenilir araba markaları listesi şöyle:

güvenilir araç

güvenilir marka

güvenilir model

Kaynak: HABER MERKEZİ