Korku Filmleriyle Kalori Yakma Potansiyeli

Cumhuriyet Gazetesi'nin yayınladığı habere göre Westminster Üniversitesi'nde yapılan Araştırmada, 1.5 saat süren bir korku filmi izleyenlerin, yarım saatlik bir yürüyüşle eşit olup 113 kaloriye kadar yakma potansiyeli bulunduğu ortaya çıktı. Bu ilginç bağlantı, izleyicilerin sadece gerilimli anlar yaşamakla kalmayıp aynı zamanda kalori yakma fırsatını da elde etmelerine neden oluyor.

Stanley Kubrick'in

Tavuklara Beethoven ve Mozart dinletti: Yumurta verimini 4'e katladı Tavuklara Beethoven ve Mozart dinletti: Yumurta verimini 4'e katladı

En Çok Kalori Yakan Korku Filmleri

Yapılan araştırmada belirlenen 10 film arasında en fazla kalori yakanlar, Stanley Kubrick'in "The Shining" (184 kalori), "Jaws" (161 kalori) ve "The Exorcist" (158 kalori) oldu. Bu filmlerin, izleyicilerin kalp atış hızını artırarak daha fazla kalori yakmalarına neden olduğu belirlendi.

javs

Bilimsel Açıklama

Araştırmayı yürüten bilim insanları, "jump-scare" sahnelerine sahip filmlerin, kalp atış hızını artırarak kalori yakma potansiyelini artırdığını belirtiyor. Dr. Richard Mackenzie, bu filmlerin izlenmesiyle yaşanan kısa süreli stresin, adrenalin salınımını artırarak iştahı azalttığını ve metabolizma hızını yükselterek kalori yakımını tetiklediğini açıkladı.

korku

İşte kilo verdiren Film Listesi

The Shining: 184 kalori
Jaws: 161 kalori
The Exorcist: 158 kalori
Uzaylı: 152 kalori
Testere: 133 kalori
Elm Sokağında Kabus: 118 kalori
Paranormal Aktivite: 111 kalori
The Blair Witch Project: 105 kalori
Teksas Zincirli Testere Katliamı: 107 kalori
[Rec]: 101 kalori

Kaynak: HABER MERKEZİ