Sosyal medya kullanıcıları arasında büyük tepkilere neden olan olayın ardından Safa Yasin Ö., mahkemeye çıkarıldı. 19 yaşındaki genç, sosyal medya hesabından camide alkol tüketirken çekilmiş bir fotoğrafı paylaşmıştı. Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Safa Yasin Ö., Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma sırasında sanık avukatları da hazır bulundu.

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki okulun resmi açılışını yaptı Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki okulun resmi açılışını yaptı

Pişmanlık ve Sözler: Savunma sırasında Safa Yasin Ö., benzer bir eylemi tekrarlamayacağına ve dini değerlere saygılı olacağına dair mahkemeye söz verdi. Ayrıca, olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu ifade etti. Özellikle eyleminin halkın bir kesiminin değerlerini alenen aşağılama sonucunu doğurduğunu kabul etti.

Mahkeme Kararı: Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Safa Yasin Ö.'yü "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanığın tahliyesine karar verildi. Bu karar, hafifletilmiş bir ceza olarak dikkat çekti.

Sosyal medya üzerinden yapılan bu paylaşım ve sonucundaki hukuki süreç, dijital medya etiği ve toplumun hassas değerleri üzerindeki etkileri nedeniyle geniş bir şekilde tartışıldı.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)