Türkiye'nin spor dünyasını sarsan 55 milyon dolarlık fon vurgunuyla ilgili detaylar gün yüzüne çıktı. Dolandırıcılık iddialarıyla tutuklanan özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan hakkındaki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) raporu dikkat çekici ayrıntıları ortaya serdi. Rapora göre, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu birçok kişi Seçil Erzan tarafından dolandırıldı. Ancak, rapora göre Fatih Terim sadece finansal danışmanlık aldı, para kaptırmadı.

Seçil Erzan'ın dolandırıcılık iddiaları kapsamında yaptığı eylemleri inceleyen BDDK raporu, olayın büyük bir kısmının son bir yıl içinde gerçekleştiğini belirtiyor. Erzan'ın, şikayetçilerin paralarını aldıktan sonra onları oyaladığını ifade ettiği raporda, mağdurların şikayetlerine rağmen 7 Nisan 2023 tarihine kadar resmi bir başvuruda bulunmadıkları belirtiliyor.

fon-vurgunu-detaylari-2

FATİH TERİM'İN İŞLEMLERİNDE HUKUKA AYKIRILIK YOK

Raporda Arda Turan'ın 13 milyon 900 bin doları elden teslim ettiği, Emre Belözoğlu'nun ise yaklaşık 5 milyon doları parçalar halinde başka kişiler üzerinden Erzan'a gönderdiği açıklanıyor. Fatih Terim'in damadı Volkan Bahçekapılı'nın da Erzan'a elden 3 milyon 292 bin dolar verdiği ifade ediliyor. Ancak rapora göre, Fatih Terim'in işlemlerinde herhangi bir hukuka aykırılık veya usulsüzlük tespit edilemedi.

Banka tarafından gönderilen cevabi yazıda, Erzan'ın müştekilerle yoğun nakit para trafiği içinde olduğu ve bu duruma bankada personelin ya da başka tanık olup olmadığı soruldu. Banka, tüm müşterilerin paralarını şubeye gelip çektiğini belirterek, bu işlemlerde şüphe uyandıracak bir durum olmadığını ifade etti.

Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!... Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!...

Son olarak, raporda Erzan'ın müştekilerin büyük bir kısmı ile uzun yıllara dayanan tanışıklığı ve dostluğu olduğu, özellikle bankanın Florya şubesinde görev almaya başladıktan sonra Galatasaray Spor Kulübü'ne mensup kişilerle yakın ilişkiler kurduğu belirtiliyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)