Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, TCG Anadolu ve İHA ile SİHA’lar hakkında seçim öncesinde yaptığı konuşmalar nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirmişti. Cübbeli Ahmet Hoca, Yavaş’ın şikâyeti üzerine İstanbul Beykoz’da ifade verdi.

Mansur Yavaş’ın Seçim Öncesi Konuşması

Sabah gazetesinden Mustafa Bakırhan'ın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 14 Mayıs seçimleri öncesinde katıldığı bir programda o dönem İzmir’de vatandaşların ziyaretine açılan dünyanın ilk İHA ve SİHA gemisi olan TCG Anadolu ve İHA ve SİHA’ları kast ederek, “15’inden sonra o gemi gidecek, İHA ve SİHA konuşulmayacak” demişti. Bu sözler üzerine kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, “Bu İHA ve SİHA’lardan neden rahatsız oluyorsunuz” diyerek eleştiride bulunmuştu. Mansur Yavaş, kullandığı sözler üzerine kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Cübbeli Ahmet’ten şikâyetçi oldu.

Ekran görüntüsü 2023-11-30 140654

Cübbeli Ahmet’in İfadesi ve Açıklaması

Şikâyet kapsamında Cübbeli Ahmet, Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ifade verdi. İfade sonrasında açıklama yapan Cübbeli Ahmet, maksadının Mansur Yavaş’a hakaret olmadığını amacının TCG Anadolu ve İHA ile SİHA’lardan rahatsız olan HDP ve terör zihniyetini eleştirmek olduğunu söyledi.

İstanbul’daki Adanalılar güçlenmeye devam ediyor İstanbul’daki Adanalılar güçlenmeye devam ediyor

Ekran görüntüsü 2023-11-30 140756

Cübbeli Ahmet, Mansur Yavaş’ın Ülkücü kökenli olduğunu ve milli meselelerde hassas olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin savaşın içinde olduğunu, etrafının düşmanlarla sarıldığını, İHA ve SİHA’ların terörle mücadelede önemli bir rol oynadığını vurguladı. Cübbeli Ahmet, Mansur Yavaş’ın bu konularda memnun olması ve yapanlardan duacı olması gerektiğini ifade etti. Cübbeli Ahmet, Mansur Yavaş’ın konuşmasının kendisini kızdırdığını ve “Bu İHA’dan SİHA’dan niye rahatsız oluyorsunuz bir yerinize mi girdi” diye bir laf ettiğini kabul etti. Cübbeli Ahmet, bunun hakaret olarak algılanmasını istemediğini ve ifadesini verdiğini söyledi.

Ekran görüntüsü 2023-11-30 140659

HDP ve Terör Zihniyeti İdi

Cübbeli Ahmet, Mansur Yavaş’ın İHA ve SİHA’lardan rahatsız olduğunu belirterek, “Orada maksadımız Mansur Beye hakaret değil, HDP rahatsız oluyor. Senin rahatsız olmaman lazım, Ülkücü gelenekten gelen biriysen bundan rahatsız olmaman lazım. Sen hükümeti tenkit edeceksen dünya kadar mevzu bulursun. Bundan niye rahatsız oluyorsun. Bundan rahatsız olan HDP ve terör zihniyeti dedikten sonra nerenize girdi bu İHA’nın SİHA’nın sivri noktası diye bir tabir var. Bu tabir Mansur Betin şahsına değil bu HDP zihniyetinin rahatsızlığınadır. Bu manada ifade verdik” dedi.

Ekran görüntüsü 2023-11-30 140751

Sivri Nokta Tabiri

Cübbeli Ahmet, Mansur Yavaş’a yönelik olarak kullandığı “sivri nokta” tabirinin de HDP ve terör zihniyetini kastettiğini belirtti. Cübbeli Ahmet, bu tabirin Mansur Yavaş’ın şahsına hakaret içermediğini savundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ