Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı'na katılmak üzere bugün Dubai'ye hareket etti.

Trthaber'in haberine göre: Zirve kapsamında düzenlenecek İklim Zirvesi'ne katılacak olan Erdoğan, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadeledeki adımlarını ve koyduğu hedefleri dünya liderlerine aktaracak.

Bu önemli platformda, iklim değişikliğinin global etkilerine karşı ortak sorumluluk vurgusu yaparak tüm ülkelerin işbirliği ve dayanışma içinde olmalarının önemine dikkat çekecek.

Beyazıt’ta raylara düşen vatandaş tramvayın altında kalarak can verdi Beyazıt’ta raylara düşen vatandaş tramvayın altında kalarak can verdi

Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan ve küresel çapta dikkat çeken 'sıfır atık' projesinin önemini vurgulayarak, Türkiye'nin çevre ve iklim krizine karşı aldığı tedbirleri anlatacağı bir konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor.

Zirve süresince Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer liderlerle de ikili görüşmeler yapacak. Bu görüşmelerde, uluslararası gelişmeler ve özellikle Gazze'deki son durum ele alınacak, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi için adımlar atılması planlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ