Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, sekiz yıl aradan sonra AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmenin odak noktası, Türkiye’nin yeni anayasa çalışmaları olacak.

2016 yılından bu yana ilk kez yüz yüze gelen AK Parti ve CHP liderleri, siyasi gündemin en çok merak edilen buluşmasını gerçekleştirdi. Özgür Özel, saat 16.03’te AK Parti Genel Merkezi’ne varırken, Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından karşılandı.

Görüşmenin Ayrıntıları

Görüşme, saat 16.04 itibarıyla başladı ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan ile Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ta yer aldı.

İki lider arasındaki görüşme 1 saat 35 dakika sürdü.

Açıklama Yapılmadı

Görüşmenin ardından Ak Parti Genel Merkezinden ayrılan Özgür Özel her hangi bir açıklamada bulunmadı.

MHP Lideri Bahçeli komplonun devreye girdiğini söyledi MHP Lideri Bahçeli komplonun devreye girdiğini söyledi

Bayram Tebriği İle Başlayan Süreç

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel arasındaki diyalog, CHP Genel Başkanı’nın bayram tebriği telefonu ile yeniden canlandı. İki lider, TBMM’nin 104. açılış yıl dönümü vesilesiyle 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme yapmış ve bu buluşmayı planlamışlardı.

Gündemdeki Konular

Yeni anayasa çalışmalarının yanı sıra, yerel yönetimlerin mali sıkıntıları, belediye projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları ve atama bekleyen öğretmenler gibi konular da gündemde yer alacak.

CHP Liderlerinin Görüşleri Alındı

Özgür Özel, kritik görüşme öncesinde eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: İHA