Ekonominin başına geçeceği söylenen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir görüşme gerçekleştirdiği kulislere yansımıştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşme sonrası kameralar karşısına geçerek 'Mehmet Şimşek aktif siyasete dönmeyi düşünmüyor. Kendisi her konuda destek vermeye hazır olduğunu söyledi.' dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin genel merkezi önünde gazetecilere konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:  

'AKTİF SİYASET DÜŞÜNMÜYOR'

Mehmet Bey'in gelmesi olağanüstü bir gündem değil. Kendisi değerli bir arkadaşımız. Sık görüştüğümüz değerli bir kardeşimiz. Normal bir gündem. Aday olacak mı diye merak ediyorsunuz. Siyasetten ayrıldıktan sonra pek çok işle meşgul. İş dünyasında da yürüttüğü işler var. Mehmet Bey aktif siyaseti düşünmüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın beyan ettiği her konuda hazır olduğu, her türlü katkıyı vereceğini bir kere daha ifade etti.

'TÜM MEKANİZMALAR KENDİSİNE AÇIK'

Bugünkü görüşme aynı zamanda 'Ben cumhurbaşkanımızın politikaları konusunda destek verme ve hazırım' dediği bir çerçevede oldu. Görüşme yapıldı, kendisi aktif siyaseti arzu etseydi partimizin tüm mekanizmaları açıktır. Bakanlık teklif edildi gibi somutlaştırılan bir konu yok.

Editör: Ali Aydın