Hema İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Alagöz, konut alırken dikkat edilmesi gereken kriterleri sıraladı: “Kalıcılık, sürdürülebilirlik ve sağlamlık. Uzmana danışmadan ev almamak lazım. Beton kalitesinin C-35, demirin de belirli bir standartta olması elzem. Zemin etüdü de depreme dayanıklılık açısından büyük önem taşıyor.”

Alagöz, konut alıcılarının artık mutfak dolabının rengine değil, beton kalitesine baktığını söyledi. “Eskiden mutfak dolaplarının rengine bakılırdı. Ancak, artık insanlar depreme dayanıklı mı, beton kaliteli mi diye soruyor” dedi.

GÜVEN DUYGUSU

Alagöz, inşaat sektöründe güven duygusunun çok önemli olduğunu vurguladı. “İnsanlar size, ürettiğiniz konuta ve işinizin arkasında durmanıza güvenmeli. Her şeyden önce burası bir deprem ülkesi ve üreten de satın alan da bu bilince sahip olmalı” diye konuştu.

Alagöz, konut almak isteyen vatandaşlara da tavsiyelerde bulundu: “Kullanılan malzemenin kalitesine, bölgenin zeminine, inşaat şirketinin geçmiş projelerine dair araştırma yapmalı. Hem bir uzmana danışmak hem de internet üzerinden bilgiye ulaşmak günümüz şartlarında oldukça kolay.”

İstanbul'da sağanak etkili oldu İstanbul'da sağanak etkili oldu

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Alagöz, gelecek dönem hedeflerini de paylaştı: “1999 depreminden bu yana kentsel dönüşüm projeleri yapmaya hassasiyetle dikkat ediyoruz. Örneğin şu anda devam eden Çengelköy Hillgarden216, bir kentsel dönüşüm projesidir. 2024 yılında başlamayı hedeflediğimiz Ümraniye Elmalıkent ve Üsküdar Kandilli projeleri de yine büyük alanlarda geliştirdiğimiz kentsel dönüşüm projeleri olarak öne çıkıyor. Önümüzdeki dönemde geçmişte ürettiğimiz 9 bin konuta ek olarak yaklaşık 3 bin konutluk bir yatırım için de Ümraniye, Üsküdar ve Çengelköy bölgelerine yoğunlaşacağız.”

Kaynak: DHA