Türkiye'nin yüreğini yakan asrın felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Adeta depremde harabeye dönen Hatay'da yavaş yavaş hayat belirtilerine rastlanıyor. Konteyner kentlerde insanlar etraflarındaki farkındalığı geliştiriyor. Sosyal donatı alanlarının yardımıyla yeniden rehabilite oluyor hayata tutunmaya çalışıyorlar. 

Kaçak yollarla Türkiye’ye havyar getiren sanık 5 yıla kadar hapisle yargılanacak Kaçak yollarla Türkiye’ye havyar getiren sanık 5 yıla kadar hapisle yargılanacak

Bölgeden gelen haberlere göre Hatay'a depremden sonra gidenlerden 413 bin kişi geri dönmüş. Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın açıklamalarına göre depremin ilk günlerinde 500 binin üzerinde Hataylı şehirden ayrılarak yakın illere yerleşti.

İhtiyaçlar zamanla değişti

Değişen demografik yapı yüzünden ilk günlerdeki ihtiyaç listesiyle bugünlerdeki ihtiyaç listesi arasında çok fark var. ilk günlerde daha çok arama kurtarma ekipleri hiltler, jeneratörler, el fenerleri gerekiyordu. Sonrasında ise daha çok temel ihtiyaç ürünleri, insani ürünler ve çadırlar; konaklama için araç ve gereçler gerekiyor.

Kalıcı konutlar devreye giriyor

Çadırlar da tabii ki bu süreci kurtaramayacaktı ve konteynır kentlere ihtiyaç vardı. Ancak aradan geçen süreçte yaraları sarmaya devam eden devlet bölgeye önemli ölçüde lojistik destek yaptı. Artık bir an önce kalıcı konutlara yerleşmek isteyen vatandaşlar devletten bir an önce bu yapıları bitirmesini bekliyorlar. 

Kaynak: KAYNAK: MEHMET BEYTÜL