Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Alkollü içecekler, uyuşturucu ve benzeri insan sağlığına, akla ve iradeye zarar veren her türlü bağımlılıkla mücadele edelim." dedi.

Ankara için gök gürültülü sağanak uyarısı Ankara için gök gürültülü sağanak uyarısı

Cuma namazını Erbaş kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Samsun Büyük Cami'de hutbe okudu, cuma namazı kıldırdı.

Erbaş, hutbede, İslam'ın din, can, akıl, nesil ve mal emniyetini muhafaza etmeyi emrettiğini söyledi.

İslam'ın dinle bağdaşmayan, fıtratı bozan, bedene ve ruha zarar veren her türlü zararlı alışkanlığı ise yasakladığına işaret eden Erbaş, " İnsanı uyuşturan ve aklı işlevsiz hale getiren alışkanlıkların başında alkollü içecekler gelmektedir. Peygamber Efendimiz bir hadislerinde, 'Sarhoş eden her şey içkidir ve her türlü içki haramdır.' buyurmaktadır. İçki, bütün kötülüklerin anasıdır. İçki sebebiyle nice yuvalar dağılmaktadır. Yaralanmalı veya ölümlü nice trafik kazaları yaşanmakta, nice hayatlar ve umutlar sönmektedir. Bunun içindir ki, alkollü içeceklerin üretilmesi, içilmesi, alınması ve satılması dinimizde haram kılınmıştır." dedi.

İnsanlığı felakete sürükleyen zararlı alışkanlıklardan birinin de kumar olduğuna dikkati çeken Erbaş, şöyle devam etti.

Alkol ve kumardan uzak durun

"Kolay yoldan para elde etme aracı olarak görülen kumar, haksız bir kazançtır. Pençesine düşürdüğü kimseyi yalnızlığa, çaresizliğe, birçok bela ve musibete sürüklemektedir. İslam’a göre şans oyunları ve kumarın her türlüsünü oynamak ve oynatmak haramdır. Yüce Rabb'imiz, alkol ve kumardan uzak durmamızı şöyle emretmektedir, 'Şeytan, içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?'"

Kaynak: AA