1 Nisan'da İsrail'in Suriye'deki İran büyükelçiliğini hedef aldığı saldırının ardından, geçtiğimiz hafta sonu Tahran'ın misilleme gerçekleştirdi.

Trthaber'in haberine göre; Şu anda Netanyahu yönetiminin karşılık hazırlığı içerisinde olduğu bildiriliyor. İsrail Hava Kuvvetleri, hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. İran ise olası bir saldırıya aynı şekilde yanıt vereceği uyarısında bulundu.

ABD’den tam destek mesajı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İsrail'e "tam destek" mesajını bir kez daha teyit etti ve İran'a karşı vereceği kararın İsrail'e ait olduğunu vurguladı. Beyaz Saray ise İran'ın füze kabiliyetinin azaltılması amacıyla Orta Doğu'daki savunma sistemlerinin güçlendirileceğini açıkladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'daki nükleer tesislere işaret ederek olası bir saldırının önlenmesi gerektiğini belirtti.

Belasını buldu: 'Filistinlileri idam edelim' diyen siyonist Bakan'ın trafik kazasında kaburgaları kırıldı Belasını buldu: 'Filistinlileri idam edelim' diyen siyonist Bakan'ın trafik kazasında kaburgaları kırıldı

Netanyahu yönetimi ise İran'a karşı uluslararası baskıyı artırmak için çaba gösteriyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 32 ülkeye mektup gönderdiğini ve dışişleri bakanları ile görüştüğünü duyurdu. İran'ın füze programına yaptırımların uygulanmasını ve Devrim Muhafızları Ordusu'nun terör örgütü ilan edilmesini istedi. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimin artışıyla birlikte uluslararası alanda dikkatle takip ediliyor.

Batıdan Tahran'a ambargo sinyali

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bazı AB üyesi ülkelerin İran'a karşı ambargoları genişletmeyi düşündüğünü açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı ise İran'a yönelik yeni yaptırımların olacağını duyurdu. Bu gelişmeler, İsrail ve İran üzerindeki hava trafiğini de etkiledi.

Şirketler, artan gerilim nedeniyle peş peşe seferlerini iptal etti. Son olarak İngiliz hava yolu şirketi Easyjet, Tel Aviv'e uçuşlarını 27 Ekim'e kadar askıya aldığını duyurdu.

Kaynak: HABER MERKEZİ