Erzincan'ın Kemah kırsalında düzenlenen Kahramanlar-28 Operasyonu'nda, 1'i yeşil ve 1'i gri kategoride olmak üzere toplamda 2 terörist, İl Jandarma Komutanlığı tarafından etkisiz hale getirildi.

Trthaber'in haberine göre: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarıyla tamamlandığını duyurarak, teröristlerin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde yeşil kategoride bulunan ve daha önce Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun şehit edilmesi talimatını verdiği belirtilen Aras Digor kod adlı Yunus Babayiğit ile gri kategoride yer alan H.G. olduğu belirlendi.

İstanbul'da okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu! İstanbul'da okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!

Yunus Babayiğit'in, daha önce 3 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve 5 güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden olan 6 eylemin talimatını verdiği tespit edildi. H.G. isimli teröristin ise 1 vatandaşın şehit edilmesi ve 1 güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden olan 6 eyleme katıldığı belirlendi.

İçişleri Bakanı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, teröristlere karşı mücadelenin sona erene kadar devam edeceğine vurgu yaparak, güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)