Olay, 3 Aralık 2023 Cumartesi gecesi saat 00.00 sıralarında Süleymaniye Mahallesi’nde meydana geldi. Bir apartmanın günlük kiralık dairelerinden silah sesleri duyan vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, dairede yaptıkları incelemede Muhammet Ali Polat’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Polat’ın cesedi, olay yeri incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

ŞÜPHELİLER GÜVENLİK KAMERALARINDAN TESPİT EDİLDİ 

Polis ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, Muhammet Ali Polat’ın günlük kiralık eve girdiği 5 kişiyi tespit etti. Bu kişilerden M.İ. ve İ.Y.'nin olayın ardından elinde silahla binadan kaçtığı görüntülere yansıdı. Polis, M.İ. ve İ.Y.'yi Bağcılar’da yakaladı. Şüphelilerin üzerinden bir adet silah ele geçirildi. Diğer iki şüpheli O.K. ve K.Ç. de polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusunda, Muhammet Ali Polat ve M.İ.'nin benzer suçlardan çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüpheliler, olayın kız meselesi yüzünden çıkan bir tartışma sonucu meydana geldiğini söyledi.

Beyazıt’ta raylara düşen vatandaş tramvayın altında kalarak can verdi Beyazıt’ta raylara düşen vatandaş tramvayın altında kalarak can verdi

AİLE ACIYA BOĞULDU

Muhammet Ali Polat’ın ailesi, oğullarının 4 gün boyunca kayıp olduğunu ve işkence gördüğünü iddia etti. Babaanne Sıdıka Polat, “Benim oğlum 4 gündür kayıptı, arıyorduk bulamıyorduk. Mehmet Ali’yi unutamam. Oğlumu unutamam. Dört gündür oğlum kayıptı. Bir hafta, iki gün geldi. Karakola giderek kayıp başvurusunda bulunmuştuk. Bugün polisler aradı, oğlunuz yoğun bakımda dediler. Benim çocuğumun yuvası yıkıldı, uzak memleketten gelmişti. Mehmet Ali çalışmıyordu, Mehmet Ali’yi öldürenler yakalanmış” dedi. Yenge Gönül Polat ise, “Yeğenimiz 4 gündür kayıptı, ailesi onu arıyordu. 4 gün bir eve kapatıp, işkence etmişler. Çocuğu öldürmüşler. Artık başka anneler ağlamasın, çocuklar ölmesin. Çocukların eline para, araba, ceplerine uyuşturucuyu koyup, iş bitiren bu çete çökertilsin” diye konuştu. Amcasının oğlu Vehbi Polat da, “Benim yeğenim daha 18 yaşındaydı, kimseye zararı olmayan bir çocuktu. Esenyurt’ta tekel saldırıları oldu, bir grup var onların çökertilmesini istiyorum. Yeğenim daha 18 yaşında, Esenyurt’ta bir evde alıkonuluyor, buna bir dur denilsin. Benim yeğenim daha 18 yaşındaydı” ifadelerini kullandı. Gözaltındaki 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA